Hogyan készíts rólunk oldalt?

Hogyan készíts rólunk oldalt?

Hogyan készíts rólunk oldalt?

Mikor valaki felkeresi az oldalad és nem tud rólad vagy a vállalkozásodról semmit mit gondolsz mit csinál?Megnézi a rólunk oldalt.

Ez a legfontosabb lap a weboldaladon. Nem ez lesz a leglátogatottabb de kétség kívül a legfontosabb. Ezen oldal alapján dől el, hogy a látogató aki kíváncsi rád marad az oldalon vagy elmegy.

Tehát az első dolog amit tenned kell: Kapcsolatot létrehozni az olvasóddal vagy látogatóddal.

Mindegy, hogy ez a lap rólad vagy a cégedről szól. Létre kell hoznod egy Sztorit azaz a történeted. Így jöhet létre a kapcsolat.

Be kell mutatnod ki vagy, mit akarsz tanítani az embereknek és nem utolsó sorban mi a küldetésed. E nélkül nem jön létre a kapcsolat, az emberek nem fognak kötődni hozzád. Nem alakul ki a hűség, a lojalitás.

Ha történeted magával ragadó, megszerzed az emberek bizalmát. Amiből következik a lojalitásuk. Többször visszatérnek hozzád, felkeresik az oldalad, hűséges olvasóid, követőid lesznek. Egyszerűen bíznak majd benned. Amint bíznak benned beszélni fognak rólad és a vállalkozásodról más embereknek is. Többen veszik meg a termékedet vagy szolgáltatásodat.

Ez ugyan úgy működik mint ahogy te is hűséges vagy a Google – höz vagy a Facebook – hoz vagy a sarki boltoshoz.

Nos a rólunk oldal néhány fontos szempontja amit tudnod kell.

  1. Ajánlatos egy történetet elmesélned, így hozva létre kapcsolatot az emberekkel. A történetek generációról generációra szállnak.
  2. Ne csak beszélj a vállalkozásodról. Arról beszélj, hogyan és miben tudsz segíteni az oldalad látogatóinak. Ha nem adsz értéket, nem nyújtatsz segítséget nem fognak kötődni hozzád. Ne rólad szóljon, hanem róluk. Helyezd az embereket magad elé.
  3. Legyen rövid de lényegre törő. Legyen olyan rövid amennyire lehetséges, de olyan hosszú amennyire szükséges.
  4. Adj irány mutatást a látogatóidnak. Az nem elég, hogy nézd meg az oldalam. Ugye milyen remek? Buzdítsd őket cselekvésre. Pl.: Nézze meg az új termékedet. Nézze meg a szolgáltatásodat. Iratkozzon fel.

Adj nekik irány mutatást, így könnyebben létrejön a kapcsolat és a látogatóidból így lesz ügyfél. Így tudsz egy hatékony rólunk oldalt készíteni.